Damgaard Limousines besætning består af 20 køer plus afkom - dvs. i alt lidt over 40 kreaturer. Der er få krydsninger tilbage i vores besætning, men størstedelen er rene limousiner, hvoraf cirka halvdelen har fuld stamtavle.
Med tiden forventer vi, at alle vores køer har fuld stamtavle. På denne side præsenterer vi vores stambesætning. Det vil sige de mødre, der er grobunden for vores besætning, samt de af vores dyr som har klaret sig bedst på dyrskuerne. 

Borre Es P

Borre Es P

Født 13/11/09
Mor Tronsø Poll. Cindy
Far Østergaard Tor
Morfar Boest Samson
Kåring 86-87-87-88
200 dages vægt 287
365 dages vægt 401
Inseminering Voilier MN
Bedste dyrskue resultater:  

Bedste par til Horsens Dyrskue 2012

Holdvinder til Horsens Dyrskue 2012

Borre Es (kaldet Lille Es) var vores første ko med fuld stamtavle. Hun blev købt til Dansk Limousine Forenings elitedyrsauktion 2011. Hun er heterozogotisk polled og avler fremragende. Es er et avlspræget og stilfuldt dyr. Derudover er hun yderst intelligent, og vi har hygget sig med at lære Es at give "mysser", sige "muh" på kommando og kalde hende rundt i stalden som en anden hund. 

Damgaard Marie P

Født 13/11/09
Mor Borre Es P
Far Østergaard Tor
Morfar

Voilier MN 

Kåring -
200 dages vægt 317
365 dages vægt -
Inseminering -
Bedste dyrskue resultater:  

 

Damgaard Marie P er en kvie vi har store forventninger til. Hendes mor Borre Es P har vidst sig at være en af vores mest avlssikre køer og faderen Voilier har bevidst sig værd indenfor Dansk Limousine avl. Hun udstilles til sommer til Horsens dyrskue og Landsskuet

Risvang Githa

Risvang Githa

Født 17/05/11
Mor Risvang Daisy
Far Aede
Morfar Uralou
Kåring 82-86-71-82
200 dages vægt -
365 dages vægt -
Inseminering Echec RJ
Bedste dyrskue resultater:

Andenplads i hold til
Horsens dyrskue 2013

 

Githa var den tredje limousine med stamtavle, som vi købte. Hun er utrolig kødfuld, hvilket er en egenskab, som hun i den grad videregiver til sit afkom. Temperamentsmæssigt er hun et utrolig dejligt og roligt dyr. Fra øjeblikket hun kom til Damgaard Limousine, har Marie taget hende under hendes vinger, og dette ses tydeligt i Githas måde at omgås os på. Somme tider kan hun godt være tvær og knap så omgængelig, men hun "makker så at sige ret" når det er Marie, som har med hende at gøre. 

Damgaard Honey

Damgaard Honey

Født 28/03/12
Mor Borre Es P
Far Vesterhaab David P.
Morfar Østergaard Tor
Kåring 84-85-83-85
200 dages vægt -
365 dages vægt 427
Inseminering Slågard Pollet Ingmar
 
 

Damgaard Honeyer vores første hjemmeavlede limousine med stamtavle. Hun er ligesom sin mor udpræget avlstype og avler super godt. Hendes temperament er super, og vi har "trænet" hende ligesom, vi har trænet hendes mor. Honey kan således sige "goddag" ved at "give klov" og "mysse". Af mere dyrskue-relevante egenskaber kan nævnes, at Honey kan stå på kommando, samt selv ligger hovedet i grimen, når hun går frit. Damgaard Honey har avlsmæssigt bevist sit værd. Hendes første kalv Damgaard King er udtaget som sædtyr, mens hendes anden kalv Damgaard Michelin P havde en super afprøvning på Ålestrup og efterfølgende er blevet solgt på Dansk Limousine Forenings auktion

Grunnet Hippie

Grunnet Hippie

Født 20/11/12
Mor Storgaard Tosca
Far Accent MN
Morfar Echo
Kåring 85-83-83-85
200 dages vægt 333
365 dages vægt 522
Inseminering Voilier MN
 
 

Som antydet i navnet har vi købt Hippie ved Grunnet Limousine. Grunnet Hippie er en super stor og flot ko, men lider dog den last at være født uden hale. På trods af denne mangel valgte vi dog at købe hende som avlsko, hvilket hun tyder på at være fantastisk til. Derudover har hun et herligt temperament, og vi nyder til enhver tid omgang med denne ko. 

Grunnet Kappa

Grunnet Kappa

Født 09/01/14
Mor Storgaard Tosca
Far Bavardage
Morfar Echo
Kåring -
200 dages vægt 335
365 dages vægt 482
Inseminering  
Bedste dyrskue resultater:

Bånd som Bedste Yngre kvie  
til Horsens Dyrskue 2015
Bånd som Bedst ældre kvie til Landsskuet 2016

Holdvinder og ærespræmie til Landsskuet 2016

Grunnet Kappa er som navnet antyder købt fra Grunnet Limousine. Kappa har ligesom sin halvsøster, Grunnet Hippie, en utrolig stærk overlinie og har generelt store rammer. Derudover er hun også utrolig lys i pelsen, hvilket er noget vi værdsætter på limouser. 
Kappa er et af Maries dyr - faktisk er det udelukkende Marie, der træner med hende, og dette kan i den grad mærkes, når andre fra familien en sjælden gang har med hende at gøre. 

 

Damgaard Julle

Født 15/12/13
Mor Grunnet Flora
Far Bavardage
Morfar Bolus
Kåring -
200 dages vægt 333
365 dages vægt 537
Inseminering Ulys MN
Bedste dyrskue resultater:


Holdvinder og
ærespræmie til landsskuet 2015

 

Julle er en stor og flot kvie efter Flora. Hun er udpræget avlstype og har haft en meget høj årsvægt. Hun gav os vores første ærespræmie til Landsskuet nogensinde, og har derfor en speciel betydning hos os alle. Hun er far Karstens og Jakobs øjesten - det har hun været, siden hun var kalv, og specielt Jakob og Julle har et helt specielt bånd sammen. 

Damgaard Jennifer

 

Født

27/12/13
Mor Risvang Githa
Far Bavardage
Morfar Aede
Kåring -
200 dages vægt 309
365 dages vægt 478
Inseminering Østergaard Flamme
Bedste dyrskue resultater:

Andenplads til DM i mønstring
2014 med Marie 

Andenplads i hold til Landsskuet 2014

Jennifer ligner sin mor, Risvang Githa, utrolig meget; både temperamentsmæssigt, men især også typemæssigt. Hun er enormt kødfuld, men dog til den lave side. Derudover har hun et flot raceopræg, som et af de eneste af vores dyr - "det hvide spejl" ses tydeligt på hende. 
Jennifer er Maries øjesten; det har hun været lige siden hun blev født, og de to har et helt specielt bånd. Hun er måske det mest tillidsfulde dyr, som vi har, og dette ses tydeligt i måden hun er på. Ingen af os hos Damgaard Limousine kan stå for Jennifer - hun er ganske simpelt definitionen på rar og sød. 

Damgaard Lotus P

Damgaard Lotus P

Født 13/02/15
Mor Grunnet Hippie
Far Risvang Elvis P.
Morfar Accent MN
Kåring -
200 dages vægt 322
365 dages vægt 542
Inseminering -
Bedste dyrskue resultater:

Holdvinder og ærespræmie til Landsskuet 2016

 

Damgaard Mille

Damgaard Nikkie

Damgaard Nanna